Veranderingen

Het einde van het schooljaar betekent afsluiten en afscheid nemen. Van groep drie, van de giraffen, van de gym, van trampolinespringen, van traditionele schooltijden.

Het is een punt van terugblikken en vooruitkijken. De meiden zijn gegroeid. Mentaal, fysiek, emotioneel, cognitief. Heerlijk om te zien. Melkgebit valt uit, de eerste grotemensentanden verdringen zich in de nog groeiende kaken. Zelfstandigheid groeit, al kan die af en toe nog wel een extra zetje gebruiken. De wereld wordt groter. De verteller, uitlegger en verklaarder in mij komt langzamerhand weer boven. En daar geniet ik van.

Het einde van het schooljaar betekent uitkijken naar de nieuwe dingen die staan te gebeuren. Groep vier, de eenden, zwemles, tennisles, vijf dagen tot twee uur naar school.

Het is een punt van terugblikken en vooruitkijken. Een nieuwe start maken in een nieuwe groep. Nieuwe dingen leren, rijker en rijper worden. Groter worden, groeien, bloeien, ontwikkelen. Prachtig om te zien. Ik ben heel benieuwd naar alles wat komt. Ik kijk er naar uit.