Bestemming

Op reis, ik mocht mee op ontdekkingstocht. Op de fiets, een elektrische en ik genoot. De reis die ik maakte, was de kennismakingsreis die mij leerde dat BOVAG meer, veel meer is dan alleen auto’s en dat elektrisch fietsen niet alleen voor de grijze of kale(nde) 60-plusser: er zijn ook elektrische bakfietsen, dat scheelt heel veel stoempen met kinderen en boodschappen in de bak. Naast veel lol, inspiratie en leermomenten leverde de reis een (lang) reisverslag op. En wat kijk ik met plezier terug op deze reis.

Deze reis was pas het begin van mijn eerste BOVAG-jaar, waarin ik ontzettend veel leerde, schreef, mij ontwikkelde en ontdekte dat ik niet fiets voor mijn plezier. Stoplichten moeten gewoon groen zijn als ik aan kom fietsen en ik moet mijn fiets een beetje fatsoenlijk kunnen parkeren. Liefst zo dicht mogelijk bij mijn bestemming. In Den Bosch is dat tegenwoordig best aardig geregeld, daarom was de stad een paar jaar geleden fietsstad van het jaar. Al betrapte ik de fietslussen laatst op niet functioneren. Zaterdagmiddag en ze stonden ze gewoon uit? Ik reed over de lus in het asfalt, en er gebeurde niets. Eerder had het rijden over de lus hetzelfde effect als ‘op het knopje drukken’. Nu dus niet, irritant vond ik dat. Weer afremmen, stoppen, knopje, wachten, leunen en weer optrekken. Gelukkig haalde ik wel mijn trein. Tot zover het zijpaadje, terug naar de hoofdroute.

Na de inspiratiereis in Den Haag en de tussenstops in Hilversum daarna over fietsstrategieën, het next level fietsklimaat, stippen op de horizon, consumenten en hun aankoopgedrag en persona’s, werd het tijd voor de eindbestemming: het congres, de BOVAG Fietsbranchedag, waar vorige week alles samenkwam en gepresenteerd werd. Ik had kippenvel tijdens het openingsfilmpje ondersteund met Kensington’s Streets. Want ‘The streets are calling’ dat is de perfecte samenvatting. Niet voor niets prijkt deze zinsnede in koeienletters op de vier schermen rondom de ronde theatervloer die me deed denken aan de snijtafel van het anatomisch theater in museum Boerhaave. Daags voor dit event was ik daar met man en meiden en Paul Witteman ontdekt daar allerlei zaken die met het menselijk lichaam te maken hebben. Het ronde podium als tafel waar de lesgegeven wordt, waar de inzichten gedeeld worden met het publiek. De specialisten, ondernemers die verder willen, meer willen in hun vak, luisteren naar de mensen op straat, op de fiets. ‘The streets are calling’, want daar gebeurt het. De straat is de bestemming.

Dit congres valt samen met mijn eerste verjaardag bij BOVAG en is een prachtige afsluiting van het eerste jaar. En na dat eerste jaar is er slechts één conclusie mogelijk: dit is hem en hij past precies.


 

Comments are closed.