Voorbij?

Dacht toch echt dat het voorbij was, dat het toch zó 2013 is? Kennelijk vergis ik me, want nu alle top2000 en anderssoortige eindejaarslijsten hun nummers 1 gedraaid hebben en de hits van nu en andere nieuwe muziek weer gedraaid wordt, hoor ik het liedje nog regelmatig. Althans, op 3FM, onze huis-, tuin-, keuken- en autozender. Van de week bij Giel, vanmorgen nog bij Michiel.

Nu ik erover nadenk, nee, de hype is zeker nog niet voorbij. Tijdens de pauze van de volleybaltrainingen gebruiken de meiden hun bidons voor een sterk staaltje coole moves in een kring op de grond.

In de schoolbieb zag ik dinsdag een jongen uit groep acht trommelen op de oranje boekenplank, het hoofd schuin om de titels op de ruggen van de boeken te kunnen lezen. Het was een automatisme, hij deed het gedachteloos. Ook mijn biebhulpen trommelen op de rand van het toetsenbord van de computer als een andere leerling even nadenkt over de titel van het boek dat hij wil reserveren.

Na Maud afgelopen najaar heeft Eva de cupsongmoves nu ook eindelijk onder de knie en trommelt ze overal. Op de rand van haar bord spaghetti, op de wastafel, op de rand van haar bed, op de rand van de deur van de douche, tegen het water dat uit de douche stroomt, op schoot (de hare of de mijne) op de kat op haar schoot. Ze doet het zelfs in de lucht.

En omdat ik het soms niet eens doorheb bij welk liedje ik de radio stiekem wat harder zet, durf ik het liedje hier best te delen. De kunsten vertoond in de clip blijven indrukwekkend.

Nee, ik kan het nog steeds niet.