Tennis

Twee weken geleden had ik er nog geen seconde over nagedacht, dat het wel eens zo zou kunnen zijn dat we voordat de voorjaarscompetitie begint niet het verse heilige gravel van Ballpoint kunnen inwijden met een potje inspeeltennis van de zuiverste soort.

Twee weken geleden had ik er nog geen seconde over nagedacht dat de winter van 2012/2013 de op-gravel-spelende-tenniswereld dermate in zijn greep zou kunnen hebben dat de banen niet klaar zijn voor de start van de voorjaarscompetitie.

De facebookpost van Bob maakte mij wakker. Ondanks dat hij zijn post plaatste op 1 april.

Die post kwam erop neer dat het  zo ontzettend lang zo ontzettend heel erg veel te koud is geweest dat veel tennisverenigingen nog niet in staat zijn geweest hun gravelbanen in orde te maken voor  de start van de voorjaarcompetitie. Want, en dat weet iedere ik-speel-het-liefst-op-gravel-speler, gravelbanen zijn niet bespeelbaar als het vriest en logischerwijs dus ook niet aanlegbaar als het vriest. Dus maatregelen. Alternatieve locaties, thuis i.p.v. uit, uit i.p.v. thuis, inhalen op de inhaaldagen.

Gelukkig hebben wij goede buren-met-kunstgrasbanen en kunnen wij de eerste zaterdag alle thuiswedstrijden op het park van de Schutskamp afwerken. Natuurlijk alleen voor dag en dauw en onderweg naar West sneeuwt het zelfs lichtjes.  Natte sneeuw, maar toch.

Het clubhuis zit vol Ballpointers en hun tegenstanders waar naast de warme koffie en thee de eerste taarten en vlaaien worden genuttigd. Dan, tegen tienen, wordt het toch echt tijd om de rackets uit de tassen te halen, de blikken (gravel)ballen open te trekken, de warme jacks en bodywarmers aan te doen en richting de banen te gaan.

Al gauw zijn alle banen vol met Ballpointers die blij zijn dat ze kunnen spelen, ook al is het niet op eigen terrein. En vol blijft het, zeker als rond 13 uur ook de teams van de Schutskamp zelf arriveren voor hun eerste competitiedag. Het is volle bak en toch is het lang niet zo vertrouwd als het geweest zou zijn als we aan de andere kant van de heg hadden kunnen spelen.

Gelukkig kunnen wij dat gevoel aanstaande zaterdag inhalen, want dan spelen wij uit op eigen terrein. Want, en daar had ik ook nog geen seconde aan gedacht, de Pettelaer heeft de (gravel)banen nog niet klaar.

Waar vorige week de hashtag #thuisbijdeburen was, stel ik nu #uitmaardanthuis voor.

Tot zaterdag in de Ballroom van Ballpoint!