Nieuwsgierig

Tja. Het koningslied. Moet ik daar op terugkomen? Ja, het heeft heel wat teweeg gebracht en het houdt de gemoederen nog steeds bezig. Het is bijna gevaarlijk geworden om er nog iets over te zeggen of van te vinden. Toch wil ik er nog wel iets over kwijt. Met mijn blogpost van afgelopen vrijdag wilde ik vooral vertellen dat ik nieuwsgierig was (en ben) naar het sentiment op de sociale media en dat heb ik gedaan. En passant zei ik ook wat ik van het lied vond en vind. Ik struikelde over de tekst en ik vind nog steeds de tekst niet goed.  Het refreintje blijft inmiddels wel ‘hangen’. Ik betrap mezelf er af en toe op dat ik de melodie loop te neuriën. Inderdaad. De melodie. Daar is niks mis mee. Maar die tekst. Nou ja, genoeg erover.

Terug naar het sentiment. Daar is iedereen het ook wel over eens. Vooral negatief. En dat is niet erg, zolang het maar over het lied zelf gaat. Het afkraken en zelfs bedreigen  van de maker(s) ervan kan echt niet door de beugel.

Maar hoe zit het nu écht met het sentiment op de sociale media? Zondagmiddag kwam deze blog op Twittermania online, waarin te lezen is dat het met het sentiment met betrekking tot de hashtag #koningslied eigenlijk best meeviel. John Ewbank moest het pas echt ontgelden. Het is het antwoord op mijn nieuwsgierigheid.

Net als deze blog die ik vanmiddag las, over de buzz rondom het koningslied in perspectief. Het koningslied wordt naast een aantal andere grote onderwerpen gezet waarover recent volop getwitterd werd: Boston, ING en de Kou. En ja, het was een ‘hot topic’, maar niet ‘hotter’ dan andere ‘topics’.

En hiermee is het klaar, basta! De nieuwsgierigheid over het sentiment rondom het koningslied is kennis geworden.

Al ben ik natuurlijk ook nieuwsgierig naar 30 april zelf. Hoe gaat Nederland om 19.30 uur om met het koningslied? Meezingen of niet?