Let’s start a fire

Eindelijk. Eindelijk is mijn droombaan begonnen. Gisteren startte ik met het eerste onderdeel van het Praktijk Diploma Social Media, deel van het traineeship voor social media strateeg.

Wat heb ik hier lang op gewacht en wat ben ik blij dat we eindelijk begonnen zijn!

Nog wat onwennig nemen we plaats in de zaal, ons huis voor de komende twee weken en klappen we onze laptops open. We maken verbinding met  internet en wachten op wat komen gaat. We pakken koffie, thee en maken een praatje met elkaar. Het welkomstbloemetje fleurt ‘ons huis’ op en maakt dat we ook verbinding met elkaar maken.

Al gauw gaat het over passie voor wat je doet en dat dat een voorwaarde is voor succes. Dat klinkt me als muziek in de oren, want als ik ergens passie voor heb ontwikkeld de laatste jaren, dan is het wel social media. En over muziek gesproken, ook die verbindt. Dus hebben we sinds gisteren een ‘ons liedje’, Sky on fire van de Handsome Poets. Dat nummer had al een speciale (hardloop)betekenis voor mij, maar nu is het helemaal een bijzonder liedje. Natuurlijk om dit stukje:

We lost track, it doesn’t matter

cause we are on this road together

 

Let’s start a fire, a fire

new kids coming into town

lets get together

we take over now

Dat gaat over mij, over ons, de trainees die over twee weken naar India gaan, om daar ondergedompeld te worden in alles wat te maken heeft met social media en cloudtechnologie.

En oh, wat heb ik daar zin in!